Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
Title Image

Psychosomatische fysiotherapie

Home  /  Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut kijkt naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten waarvoor geen direct lichamelijke of medische oorzaak kan worden gevonden.
Hierbij kan bijvoorbeeld sprake zijn van:

  • Vermoeidheid
  • Chronische of (te) lang durende klachten
  • Hoofdpijn
  • Benauwdheid
  • Duizeligheid
  • Gejaagd voelen/stress
  • Depressie en/of angststoornissen

Afhankelijk van uw hulpvraag, het gesprek en het onderzoek, worden de doelen van de behandeling bepaald en wordt samen met u een behandelplan opgesteld. De lichamelijke klacht blijft binnen de behandeling het aangrijpingspunt.
Stel, u heeft al een langere tijd nekklachten. Deze gaat gepaard met periodes van drukte en stress. Om te voorkomen dat de klacht steeds weer op blijft spelen zal niet alleen de nekklacht, maar ook de onderliggende oorzaak, welke de klacht in stand houd moeten worden aangepakt.

De psychosomatische fysiotherapeut helpt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. U zult zich meer bewust worden van uw eigen lichaam. Kortom, de psychosomatisch fysiotherapeut helpt u weer ‘in balans’ te komen!

Samenwerking met andere deskundigen
Voor de behandeling van psychosomatische klachten is soms samenwerking met andere deskundigen nodig. De psychosomatisch fysiotherapeut werkt dan –met uw toestemming – samen met de verwijzend arts, een psycholoog, een bedrijfsarts of andere zorgverleners. Zij stemmen hun activiteiten op elkaar af, zodat u zo goed en zo vlot mogelijk herstelt.

Algemene informatie
Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Vergoeding gebeurt volgens de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. De fysiotherapeuten van PLUK ! Fysiotherapie kunnen u hierover adviseren.

Voor een afspraak mail  marlou@pluk-fysiotherapie.nl