fysiotherapie

Bekijk het laatste nieuws

Wat te doen bij artrose

We horen het vaker om ons heen, de mens wordt ouder. Dat is aan de ene kant fantastisch! Je hebt hierdoor meer tijd om dingen mee te maken en te beleven. Het is alleen minder fijn dat je zo ook een verhoogde kans hebt om verouderingsklachten te ervaren.

Lees verder »

Wanneer helpt tapen?

Als je langs het sportveld staat zie je het vaak voorbij komen, mensen die een gekleurde of witte tape op zich hebben. Er zijn veel sporters die hier gebruik van maken en tegenwoordig is tape in alle…

Lees verder »

Heeft u wel eens last van lage rugklachten?

Eén van de meest voorkomende klachten zijn lage rugklachten en dit komt voor bij alle leeftijden. Ongeveer 50-80% van de volwassenen krijgt wel één of meerdere keren met lage rugpijn te maken in hun leven. Daarvan heeft 30% naast de rugpijn ook uitstralende pijn in de bil of in het been.

Lees verder »

Bewegen, hoe doe je het goed?

Voor volwassene en ouderen wordt aanbevolen minimaal 2,5 uur per week matig intensief te bewegen. Voor de jeugd geldt 1 uur per dag matig intensief bewegen.

Maar waar is het nu eigenlijk goed voor?

Lees verder »

Meest voorkomende tennisblessure

Als je aan blessures tijdens tennis denkt, denk je vaak meteen aan een tenniselleboog. Dit ook is één van de meest voorkomende klachten bij het tennis. In de leeftijd van 40-50 jaar komt dit het vaakst voor, maar geschat wordt dat de helft van alle tennissers er ooit last van krijgt.

Lees verder »