fysiotherapie

Netwerk Traumarevalidatie ETZ

Sinds april 2024 zijn onze fysiotherapeuten Mara van Pelt en Chrisje Boemaars aangesloten bij het Netwerk Traumarevalidatie ETZ, nadat zij een opleiding gevolgd hebben om zich te specialiseren in het behandelen van fracturen (botbreuken) en andere fysieke trauma’s na een (ernstig) ongeluk.

Wat is Netwerk Traumarevalidatie ETZ?

Het Netwerk Traumarevalidatie is een landelijk netwerk in Nederland. De aangesloten fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van traumapatiënten. Een traumapatiënt is iemand die letsel heeft opgelopen bij een ongeluk. Dit kan gaan om klein letsel zoals verstuikingen of eenvoudige botbreuken, maar ook ernstig letsel zoals open breuken of een multi-trauma met veel verschillend letsel.
Het landelijke netwerk heeft zich opgesplitst in regionale netwerken verspreid door het land heen. De regio ETZ werkt samen met level 1 traumacentrum; het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis (ETZ).

Voordelen van het netwerk

Omdat wij als praktijk zijn aangesloten bij dit netwerk, werken wij nauw samen met multidisciplinaire teams uit het ETZ. Wij hebben snel contact met de traumachirurg en ziekenhuisfysiotherapeut indien er problemen zijn in de revalidatie. Ook zijn er afspraken gemaakt tussen de fysiotherapeuten en betrokken chirurgen, zodat de voortgang en ontwikkelingen bij de controle afspraken in het ziekenhuis in kaart zijn gebracht. Zo kunnen we samen zo optimaal mogelijk het herstel laten verlopen.

TTCM model

Tijdens de revalidatie van een botbreuk of trauma werken wij volgens het TTCM model; het Transmurale Trauma Care Model. De functie is om de traumapatiënt zo goed mogelijk te kunnen behandelen, zodat het functioneren in het dagelijks leven zo optimaal mogelijk gaat. Het plaatje hieronder geeft het model aan.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Dat kan!

Mail of bel voor een afspraak:

info@pluk-fysiotherapie.nl
076 522 72 01