fysiotherapie

Samenwerking vv Bavel, NAC en PLUK !

Vanaf seizoen 2020/2021 is het voor zestigplussers ook in Bavel mogelijk om Walking Football te beoefenen. Dit wordt in samenwerking met de plaatselijkevoetbalvereniging mogelijk gemaakt.

Voetbal voor zestigplussers

Sinds 2016 is het mogelijk voor zestigplussers uit de regio Breda om onder de vlag van NAC Breda Walking Football te spelen. Dit is een aangepaste vorm van voetbal, waarbij er niet gerend mag worden en fysiek contact verboden is. De Bavelse vereniging is de negende vereniging die aansluit bij het NAC OldStars project en daarmee Walking Football faciliteert. In totaal beoefenen ruim 150 NAC OldStars zo hun favoriete sport.

Hierbij zetten de specialisten van PLUK! Fysiotherapie hun kennis en expertise in om ervoor te zorgen dat er verantwoord gesport kan worden. Zij geven adviezen om de kans op blessures zo klein mogelijk te houden en, indien onverhoopt toch een blessure ontstaat, staan ze klaar om deze te verhelpen. ‘Wij willen heel graag onze expertise die we hebben opgebouwd in de sport niet alleen ten dienste stellen aan jeugdige sporters maar ook voor ouderen. Zij moeten op hogere leeftijd nog steeds verantwoord kunnen sporten”, aldus Romy Mijs, fysiotherapeut van PLUK! Fysiotherapie, werkzaam in Bavel op het Jack van Gilsplein.

Naast het sportieve gedeelte staat de gezelligheid centraal. Voor en na de training is er ruimte voor een kop koffie in de kantine. Bovendien worden er gedurende het seizoen verschillende sociale activiteiten georganiseerd, zoals een ouderwets Avondje NAC, een kerstlunch en een kaart-/biljartmiddag. Het is dus meer dan alleen voetbal.

Kennismakingstraining

Op woensdag 26 augustus wordt er van 09:30 tot 11:30 uur een kennismakingsochtend georganiseerd bij V.V. Bavel. Geïnteresseerden kunnen deze ochtend vrijblijvend deelnemen aan een proeftraining. Een week later, woensdag 2 september, is de officiële start van het seizoen. Voor een bedrag van € 50,- per half seizoen kan deelgenomen worden aan de Walking Football trainingen, onderlinge oefenpartijtjes tegen andere NAC OldStars verenigingen en meerdere sociale activiteiten. Bovendien ontvangen deelnemers hiervoor een trainingspak in bruikleen. Enthousiastelingen die deel willen nemen aan deze kennismakingsochtend of die lid willen worden van het elftal kunnen mailen naar maatschappelijk@nac.nl of bellen naar 076 521 4500.