fysiotherapie

Wanneer helpt tapen?

Als je langs het sportveld staat zie je het vaak voorbij komen, tape. Er zijn veel sporters die er gebruik van maken en tegenwoordig is tape in alle denkbare kleuren verkrijgbaar. Echter is tape niet alleen voor sporters, maar wordt het bij veel verschillende klachten en blessures gebruikt van jong tot oud.

Kinesiotape

Er bestaan verschillende soorten tape. De bekendste zijn de witte stevige sporttape en de rekbare kinesiotape.
Sporttape wordt vooral gebruikt om een gewricht te ‘fixeren’ en extra stevigheid te bieden. Denk bijvoorbeeld aan iemand die zijn enkel heeft omgezwikt en tijdens het lopen meer stabiliteit en ondersteuning nodig heeft.

Voor veel soorten klachten

Kinesiotape kan voor veel verschillende klachten worden gebruikt. De tape geeft extra ondersteuning aan gewrichten, maar wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om oedeem te verminderen, littekenbehandeling, hooikoortsklachten verminderen, pijndemping en het bevorderen van het herstel na een kneuzing. Het voordeel van de tape is dat het elastisch is en daardoor het bewegen niet beperkt. Kinesiotape is nooit wetenschappelijk onderbouwd, maar in de fysiotherapie zijn er veel goede resultaten mee geboekt.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Dat kan!

Mail of bel voor een afspraak:

info@pluk-fysiotherapie.nl
076 522 72 01