fysiotherapie

Wanneer helpt tapen?

Als je langs het sportveld staat zie je het vaak voorbij komen, mensen die een gekleurde of witte tape op zich hebben. Er zijn veel sporters die hier gebruik van maken en tegenwoordig is tape in alle denkbare kleuren verkrijgbaar. Sommige mensen denken dat het alleen voor sporters is,  maar het wordt bij veel verschillende klachten en blessures gebruikt, van jong tot oud.

Er bestaan verschillende soorten tape. De bekendste zijn de witte stevige sporttape en de rekbare kinesiotape.

Sporttape wordt vooral gebruikt om een gewricht te ‘fixeren’ en extra stevigheid te bieden. Denk bijvoorbeeld aan iemand die zijn enkel heeft omgezwikt en tijdens het lopen meer stabiliteit en ondersteuning nodig heeft. Door het aanbrengen van deze tape wordt ook voorkomen dat de blessure verergerd.

Kinesiotape kan voor veel verschillende klachten worden gebruikt. De tape geeft extra ondersteuning aan gewrichten, maar wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om oedeem te verminderen, littekenbehandeling, hooikoortsklachten verminderen, pijndemping en het bevorderen van het herstel na een kneuzing. Het voordeel van de tape is dat het elastisch is en daardoor het bewegen niet beperkt. Kinesiotape is nooit wetenschappelijk onderbouwd, maar mensen blijken er in de praktijk toch veel baat bij te hebben.

Heeft u vragen over tapen of wilt u eens getapet worden?
Neem dan contact op met één van onze fysiotherapeuten via 076-522 72 01

Bron: https://www.psychfysio.nl/kinesio-taping-goede-marketing-of-bewezen-effectieve-behandelmethode/